Podcast met Tina Nijkamp en Vincent ter Voert over format-trends

December 21, 2023

Podcast met Tina Nijkamp en Vincent ter Voert over format-trends

December 21, 2023

In de nieuwe podcast - 3Rivers: Joost Mag Het Weten - wordt elke maand één thema onderzocht. Een expert in het mediavak spreekt hierover met een van de mediaconsultants van 3Rivers. Het gesprek wordt geleid door Joost Koning. In de eerste aflevering zijn dit Tina Nijkamp, kijkcijfer-analist en format- en productiecoach, en Vincent ter Voert, oprichter van Vincent TV Producties, over format-trends.

Wat zijn de format-trends in het Nederlandse taalgebied en hoe doen Nederland en België het op het wereldwijde format-toneel?

Waarin zit de kunst van het maken en casten van reality-tv en waarom lijkt daar in dit tijdsgewricht extra vraag naar te zijn?

En welke programma’s hebben Tina en Vincent meegebracht om te bespreken?

Je hoort het in de 3Rivers: Joost Mag Het Weten podcast.

You might also be interested in these articles...

Oege Boonstra interviewt Taco Rijssemus

Na een loopbaan bij de commerciële (SBS) en publieke (KRO-NCRV) omroep belandde Rijssemus bij producent IDTV, onderdeel van het Britse All3Media dat hem uiteindelijk richting Berlijn dirigeerde om ook de Duitse markt te veroveren. "Dat had ik niet verwacht, moet ik zeggen", aldus Rijssemus lachend. "Ik dacht: ze vragen me voor Amerika, of een bedrijf ergens in de UK misschien."

Wat trof Rijssemus aan en is Duitsland nog steeds 'de heilige graal'? "Je moet de balans vinden: hoeveel energie geeft en kost een baan je?"

READ MORE

Oege Boonstra interviewt Bert Habets

Hoe kwam deze student fiscaal recht en economie uiteindelijk in de mediawereld terecht en waarom wilde hij namens RTL zo graag Videoland overnemen? “We hebben daar veel van geleerd en ook heel veel fouten gemaakt, met name een deel infrastructuur totaal nieuw moeten bouwen”, blikt Habets terug. “Toen we 40.000 abonnees hadden, bleek het platform niet meer aan te kunnen…”

Inmiddels opereert hij vanuit München op de Duitse markt en past ook daar zijn ervaring toe met “het omkatten van een televisie- naar een streaming first-bedrijf.” Habets romantiseert zijn internationale carrière niet: “Je moet eerlijk zijn naar jezelf en het doen om de juiste redenen, anders wordt het gewoon een baan.”

READ MORE

Oege Boonstra interviewt Erik Huggers: pleidooi voor samenwerking

Huggers kan bogen op een rijke loopbaan, met achtereenvolgens Endemol, Microsoft, BBC, Intel, Verizon en ViVo als werkgevers. “Toen dacht ik: het is genoeg geweest met de executive carrière, ik ga me op iets anders richten. Ik ben tegenwoordig meer bezig met investeren en voorzitter of commissaris bij een aantal bedrijven.”

Waarom zijn de grote ambities met iPlayer bij de BBC niet waargemaakt en wat is de gedachte achter Everyone TV?

Zijn advies: “Kijk naar het model wat de Engelse broadcasters nu met Freely aan het uitrollen zijn!”

READ MORE